Direct naar paginainhoud

AKT-lessen

Met de naschoolse lessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT) kunnen kinderen uit het (speciaal) basisonderwijs na schooltijd op eigen niveau bewegen. Het AKT biedt 5 typen lessen aan verspreid over Almere.

Informatie over de AKT lessen

AKT aanbod

Het naschoolse AKT aanbod bestaat uit 5 verschillende gratis lessen. Gym+ en Sport+ zijn vrij toegankelijke lessen waarvoor iedereen zich vrij kan aanmelden. KidsXtra, SportXtra en de ASM Academie zijn lessen op uitnodiging. Al deze lessen worden op meerdere locaties en op verschillende dagen door heel Almere gegeven. 

Vrij toegankelijke lessen:

Gym+ (groep 1/2 en groep 3 t/m 5)

Een extra beweegmoment voor kinderen die graag nog een keer willen gymmen. Plezier in bewegen staat tijdens deze lessen voorop. Het is een unieke kans voor kinderen om zich geheel kosteloos meer te ontwikkelen in het bewegen. Gym+ wordt gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Sport+ (groep 6 t/m 8)

Tijdens Sport+ worden diverse sporten aangeboden. Elke sport wordt twee keer na elkaar gegeven. Dit wordt afgewisseld met zogenaamde funlessen (trefbal, tikspelen, keuzegymles, etc.). Door deel te nemen aan Sport+ ontstaat een extra beweegmoment per week en kan het kind zich verder ontwikkelen in het bewegen en eventueel een keuze maken om naar een specifieke sportvereniging te gaan. Sport+ wordt gegeven een vakleerkracht bewegingsonderwijs en door combinatiefunctionarissen die gespecialiseerd zijn in een specifieke sport. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Lessen op uitnodiging:

KidsXtra (groep 3/4 en groep 5 t/m 8)

KidsXtra is een gymles voor kinderen die beter willen leren bewegen, meer zelfvertrouwen willen krijgen en veel plezier in bewegen willen hebben. Verschillende activiteiten komen terug in deze les, zoals balanceren, zwaaien, klimmen, springen, bal- en tikspelletjes, stoeien en meer. Eigenlijk alles wat je in je gymles op school doet. Bij KidsXtra kun je fijn nog een extra keer oefenen en spelen. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen, waardoor er voldoende aandacht is voor elk kind. KidsXtra wordt gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs.Kinderen schrijven zich in voor een half jaar of tot wederopzegging.

Kinderen die in aanmerking komen voor KidsXtra krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht, groepsleerkracht of fysiotherapeut.

SportXtra (7 t/m 12 jaar)

SportXtra is voor kinderen uit het speciaal onderwijs (SO). Tijdens de lessen van SportXtra worden diverse activiteiten aangeboden. Door deel te nemen aan SportXtra ontstaat een extra beweegmoment per week en kan het kind zich verder ontwikkelen in het bewegen en eventueel een keuze maken om naar een specifieke sportvereniging te gaan. Het is een unieke kans om geheel kosteloos extra te bewegen, ontdekken en ontwikkelen binnen verschillende sporten. SportXtra wordt gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs gespecialiseerd in SO. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Kinderen die in aanmerking komen voor de SportXtra krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht, groepsleerkracht of fysiotherapeut.

ASM Academie (groep 5/6 en 7/8)

ASM Academie is een extra beweegmoment voor talentvolle bewegers met een sportief karakter. Een plek waar het talent optimaal ontwikkelt kan worden! De lessen worden gegeven op basis van het Athletic Skills Model (ASM) en worden gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Kinderen die in aanmerking komen voor de ASM Academie krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht of groepsleerkracht.

Meedoen?

Om deel te nemen aan de gratis AKT naschoolse lessen maak je een account aan of log je in met je oude inloggegevens (klik rechtsboven op inloggen). Zodra je bent ingelogd, klik je op de startpagina op AKT en vervolgens selecteer je een les naar keuze. 

Heb je vragen over het aanmelden voor de AKT naschoolse lessen? Kijk dan bij Veelgestelde vragen of stuur een email naar akt-team@asg.nl.