Direct naar paginainhoud

Yin yoga

Breng alle yang-energie in ons leven in evenwicht.

Datum en tijd
Start: wo 9 september 2020 Einddatum: di 31 december 2030
Deze activiteit is elke woensdag
Tijd: 19:00 - 20:00 u
Locatie
Almere Stad, Ravelplantsoen 7, 1323 ET Almere
Deze activiteit is bedoeld voor (leeftijd, doelgroep)
12-14, 14+, volwassenen, senioren
Kosten
Gratis proefles, 5+ euro, Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Over de activiteit

Yin Yoga is een soort yoga waarvan lang houdbare houdingen zo zijn ingesteld dat er geen spiercontractie of gebruik is. Yin Yoga is heel anders dan andere stijlen van yoga. De oorsprong ervan combineert de Hatha-yogatraditie van India met de Taoïstische yogatraditie van China: de asana’s (poses) zijn ontleend aan Hatha, terwijl de benadering afkomstig is van het Taoïstische principe van yin en yang.

In de Taoïstische filosofie is yin het koele, stabiele, onveranderlijke en vrouwelijke aspect. Yang is het mannelijke, actieve, leidende aspect. Hier in het Westen leven we in een Yang-cultuur – en het grootste deel van onze yoga weerspiegelt dat. Daar is niets mis mee, maar het heeft de neiging ons uit balans te brengen, vooral als we meestal yang-stijlen van yoga beoefenen, zoals Vinyasa of Ashtanga. Te veel focus op de yang-aspecten van onszelf kan ons moe, overweldigd en gestrest maken. We hebben de yin-kant nodig om ons af te stemmen, te voeden en te verjongen.

Yin Yoga houdingen zien er misschien hetzelfde uit als hun yang-tegenhangers, maar ze hebben verschillende namen en worden anders beoefend. Yin Yoga is ontworpen om het bindweefsel te belasten en te versterken (de gewrichten, pezen).Het is belangrijk dat de spieren in deze houdingen niet worden aangetrokken; je ontspant je het liefst zoveel mogelijk. Deze yoga vergroot het bewegingsbereik en is een van de beste wegen naar verbeterde flexibiliteit.

Organisator
Guan Yu Martial Arts Academy
Website
https://www.guanyu.nl
E-mailadres
social@guanyu.nl
Telefoonnummer
0643756513