Direct naar paginainhoud

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een proefles op Sport en Cultuur in Almere? 

Zoek welke les je wilt uitproberen en meld je aan via de button bij de activiteit. Kijk goed voor wie de activiteit bedoeld is (leeftijd) voordat je een proefles aanvraagt. Je kunt je los inschrijven per proefles of open dag, of een account aanmaken zodat je maar één keer je gegevens hoeft in te vullen.

 

Welke gegevens moet ik opgeven om een proefles aan te vragen? 

Om een proefles aan te vragen moet je een naam en emailadres invullen. De aanbieder neemt dan contact met je op om de afspraak voor een proefles te bevestigen. Wist je dat je ook een account kunt aanmaken zodat je maar één keer je gegevens hoeft in te vullen als je vaker iets wilt uitproberen?

 

Voor welke leeftijdscategorie is het platform? 

Sport en Cultuur in Almere is voor alle leeftijden bedoeld. Het platform biedt inwoners één overzicht  van al het sport- en cultuuraanbod dat onze stad rijk is. In het aanbod kun je zoeken op activiteiten speciaal voor de jongste kinderen 0-4, kinderen 4-13, jongeren 14+, studenten, volwassen, en senioren.

 

Hoe kan ik zien welke activiteiten er mogelijk zijn met een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere? 

In het aanbod kun je zoeken op activiteiten waarvoor je een bijdrage kunt aanvragen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Kies onder het uitklapveld “Kosten” voor de optie Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, zwemles, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

 

Hoe kan ik zien wat er bij mij in de buurt te doen is? 

Klik op de overzichtspagina op de link zoeken in de buurt , en selecteer vervolgens je eigen stadsdeel. Dan krijg je een overzicht met alle activiteiten bij jou in de buurt. Je kunt ook altijd contact opnemen met de buurtsportcoach als je wilt weten wat er bij jou in de buurt te doen is.

 

Hoe meld ik mij aan voor de AKT naschoolse lessen? 

Voor het inschrijven van de AKT naschoolse lessen is een account verplicht. Kijk goed voor wie de activiteit bedoeld is (leeftijd), locatie en tijden voordat je je aanmeldt. Aanmelden kan nadat je een account hebt aangemaakt. Klik op het lesaanbod waar je aan mee wilt doen om je in te schrijven voor de les. Je ontvangt een email als je je hebt aangemeld.

Het naschoolse aanbod van het AKT bestaat uit vijf verschillende gratis lessen. Gym+ en Sport+ zijn vrij toegankelijke lessen waarvoor iedereen zich kan aanmelden. KidsXtra, SportXtra en de ASM Academie zijn op uitnodiging. Al deze lessen worden op meerdere locaties en op verschillende dagen door heel Almere gegeven.Kijk voor meer informatie bij AKT les aanbod.

 

Waarom moet ik mij voor sommige activiteiten aanmelden met een account? 

Voor een deel van het aanbod heeft de aanbieder meer informatie nodig dan alleen je naam en emailadres om je aanmelding goed te kunnen verwerken. Vandaar dat je je dan alleen kunt aanmelden met een account. Maak een account aan via sport en cultuur in Almere

 

Waarom krijg ik een melding dat ik op een wachtlijst sta? 

Als je je aanmeldt voor een activiteit kan het zijn dat het maximum aantal deelnemers al is bereikt. Je kunt dan op de wachtlijst geplaatst worden door de aanbieder. Indien er een plek vrij komt, neemt de aanbieder contact met je op via de email.

 

Staat er ook aanbod voor aangepast sporten online? 

De website www.unieksporten.nl geeft een overzicht van landelijk aanbod voor aangepast sporten. Omdat die website al zo compleet is, staat het niet ook op Sport en Cultuur in Almere. Heb je vragen over aangepast sporten? Of opzoek naar een sportmaatje? Neem dan contact op met de buurtsportcoach inclusief sporten, Him de Looper, via h.delooper@meesamen.nl of bel 06 45 74 73 91. Een wijkwerker uit het wijkteam of de huisarts kunnen je verder helpen om in beweging te komen.