Direct naar paginainhoud

Aikido vanaf 18 jaar Almere-Stad Centrum

Ontwikkel zelfvertrouwen, zelfverdediging en fysieke coördinatie zonder enige vorm van competitie.

Datum en tijd
ma 4 september 2023
Locatie
Almere Stad, Amsterdamweg 11, 1324 RL Almere-Stad
Deze activiteit is bedoeld voor (leeftijd, doelgroep)
volwassenen
Kosten
Gratis proefles, 5+ euro, Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Contributie

Over de activiteit

Aikido is een verdedigingskunst puur sang en absoluut geen vechtsport. Doordat Aikido gericht is op verdediging kent het geen aanvalstechnieken en ook geen competitie element (geen wedstrijden). Aikido staat voor 'in harmonie (ai) de weg (do) naar innerlijke kracht (ki). Het doel van Aikido is het bereiken van harmonie (ai) en niet het toebrengen van lichamelijk letsel. Het enige 'gevecht' dat je hebt in Aikido is met jezelf. De effectiviteit van Aikido is niet gebaseerd op spierkracht of het ontwikkelen daarvan, maar juist op het gebruik maken van de (aanvals)beweging(en) en de kracht van de partner. Een juiste lichaamshouding, vloeiende (cirkelvormige) bewegingen vanuit je eigen centrum, timing en snelheid worden gebruikt om de partner uit balans te brengen. Het is dan ook een training van je eigen wil(skracht) door het constant testen van je fysieke en mentale beperkingen en vooral het voortdurend proberen deze beperkingen te verleggen. Het is letterlijk een kwestie van vallen en opstaan, wat je lichamelijke conditie, souplesse en concentratie sterk ontwikkeld. Aikido is geschikt om door jongens en meisjes (ongeacht leeftijd) gezamenlijk beoefend te worden. Je traint namelijk voor jezelf in je eigen tempo en naar eigen kunnen maar wel altijd met een partner.

Lessen zijn op: maandag 20:00 - 21:30 uur; woensdag 21:00 - 22:30 uur; donderdag (wapenles) 20:00 - 21:30 uur; zaterdag 09:30 - 11:00 uur; zondag 09:30- 11:30 uur

Geef je op voor een geheel gratis proefles, vind je het leuk na die proefles dan een proefperiode van 2 maanden voor 40 euro zoner verdere verplichtingen en vind je het nog steeds leuk word je lid!

Organisator
Aikido-Almere
Docent
Rudolf Dekker (5e dan), Martin Mens (3e dan), Vincent Sueters (2e dan), Willeke Oxener (2e dan), Ron Hartman (2e dan), Django den Hartog (1e dan)
Website
www.aikido-almere.nl
E-mailadres
info@aikido-almere.nl
Telefoonnummer
06-10884426