Direct naar paginainhoud

Manege & Pensionstal Schouten Hippique B.V.

Wat houdt paardrijden op onze manege in?

Datum en tijd
vr 1 oktober 2021
Tijd: 15:00- 21:00
Locatie
Almere Haven, Manege 10, 1357 JP Almere - Haven
Deze activiteit is bedoeld voor (leeftijd, doelgroep)
10-12, 12-14, 14+, volwassenen, senioren, groep 8, klas 1, klas 2, klas 3, klas 4, klas 5, klas 6
Kosten
5+ euro, Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Contributie

Over de activiteit

Belangrijk!
Bij onze manege maakt het leren poetsen, opzadelen en omgaan met het paard ook deel uit van de beginners les. Zonder deze instructie kan er geen beginnerspakket afgenomen worden.

De eerste (privé)les
Tijdens de eerste privéles zal de instructrice je paard aan de longe (een lange lijn) nemen. Jij kunt je dan concentreren op je zit in het zadel en de hulpen die je het paard geeft. In het begin zal het moeilijk zijn om de juiste hulpen aan het paard te geven, maar hoe vaker je dat doet, hoe beter je het paard leert begrijpen.
Heb je al rijervaring dan wordt deze les gebruikt om samen te bepalen hoe ver je bent, beginner, half gevorderd of gevorderd.

De eerste vaste lessen
Zodra je eraan toe bent, word je vast in een les geplaatst bij beginnende ruiters. Deze vaste lessen duren een uur en zijn met meerdere paarden. Voor de les kun je op een lijst zien op welk paard je rijdt en dan kun je het alvast gaan klaarmaken voor de les. wij gaan er in principe van uit dat je dit zelf kunt of dat je door je ouders geholpen wordt. Uiteraard is er ook altijd iemand van het personeel aanwezig die je kan helpen met het borstelen en optuigen van het paard. Het personeel is te herkennen aan de zwarte kleding met oranje logo.

Aanmelden
Aanmelden moet gebeuren bij de manege. Je kunt hiervoor het beste bellen met 036-538 61 72 of 06 83 86 56 00. Je kunt uiteraard ook langskomen om je op te geven. Zodra je aan de beurt bent, word je teruggebeld.

Meer uitgebreide informatie vind u op onze website www.schouten-hippique.nl

 

Organisator
Schouten Hippique B.V.
Docent
Nikki, Enola, Marieke, Hans en nog veel meer ;-)
Website
www.schouten-hippique.nl
E-mailadres
Manege@schouten-hippique.nl
Telefoonnummer
+31683865600