Direct naar paginainhoud

Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN PARTNERS

Hoe maak ik een account aan op Sport en Cultuur in Almere? 

Maak een account aan via het aanmeldformulier op https://sportencultuur.almere.nl/informatie-voor-partners/aanmelden-partners. De gevraagde gegevens worden gebruikt om je te informeren over ontwikkelingen van het platform. Daarnaast worden je gegevens op de website geplaatst bij jouw aanbod. Let op: de aanmelding voor een partner-account moet bevestigd worden via de link in de e-mail. Hierna kun je inloggen en het aanbod plaatsen en bewerken via de button 'overzicht aanbod'.

Download hier de handleiding. Hierin staat  stap voor stap beschreven hoe je een account aanmaakt en aanbod online zet.

 

Hoe zet ik een activiteit op Sport en Cultuur in Almere?

Als je je hebt aangemeld als partner kun je inloggen op Sport en Cultuur in Almere. Hier vind je het formulier waarmee je jouw activiteit aan kunt melden. Bij het plaatsen van activiteiten op de website ga je akkoord met de criteria van het platform.  Download hier de handleiding. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je een activiteit online zet.

 

Staat mijn activiteit nadat ik het formulier heb ingevuld meteen op het platform?

Nadat het formulier is ingevuld bekijkt de redactie de activiteit binnen twee werkdagen. Als de activiteit aan de criteria voldoet, compleet is (o.a. inclusief een liggende foto) en duidelijk is, dan keurt de redactie de activiteit goed en wordt de activiteit zichtbaar op het platform. Mocht er nog iets onduidelijk zijn, dan neemt onze redactie contact met je op.  

 

Welke gegevens moet ik hebben van mijn activiteit om deze aan te kunnen melden? 

De volgende informatie moet je invullen over jouw activiteit: titel/naam activiteit, een korte beschrijving over de activiteit (wat is het?), datum, locatie, contactpersoon en een liggende foto.

 

Voor welke leeftijden is het platform?

Sport en Cultuur in Almere is voor inwoners van alle leeftijden. Het platform biedt inwoners één overzicht van al het sport- en cultuuraanbod dat onze stad rijk is. Het aanbod is onderverdeeld in de categorieën: kinderen 0-4, kinderen 4-13, jongeren 14+, studenten, volwassen, en senioren.

 

Aan welke criteria moet mijn activiteit voldoen?

Voor het plaatsen van aanbod op het platform gelden verschillende criteria. Het uitgangspunt van de website is “kennismaken”, waarbij sport- of cultuurverenigingen/clubs en/of professionals laagdrempelig sport- en/of cultuurlessen aanbieden in Almere voor zowel kinderen als volwassenen.

Met criteria voor het plaatsen van aanbod willen we zorgen voor een goed inhoudelijk en breed aanbod. Bij discussie houdt de redactie altijd het recht om af te wijken van de criteria. Bekijk hier de criteria

 

Twijfel je of jouw activiteit aan één (of meerdere) van de criteria voldoet, maar wil je jouw aanbod wel toevoegen aan het platform? Neem dan contact met ons op via sportencultuur@almere.nl

 

Hoe komt mijn activiteit in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen aan sportieve of creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betalen ze de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

 

Ben je nog niet bekend met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere? Neem dan contact op met Yvonne Wolff via yvonne.almere@jeugdfondssportencultuur.nl  voor meer informatie.

 

Waarom werkt Sport en Cultuur samen met het project Als ik later groot ben?

De platformen Als ik later groot ben en Sport en Cultuur in Almere hebben een gedeeltelijke overlap in het aanbod. Hierdoor kan een sport,- cultuurvereniging of -club jeugd aanbod op één pagina aanmelden en is het aanbod op beide pagina’s zichtbaar. Beide pagina’s zijn een initiatief vanuit de Gemeente Almere.